НАПРАВИ ДОБРО – ПОСАДИ ДЪРВО!

Богатият календар от местни събития, част от  Национална кампания „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ“ на СОНИК СТАРТ в град Червен бряг, започна с проведената от ДЦДВХУ на 21 март инициатива, посветена на Световния ден на гората. Събитието се проведе под мотото „Направи добро – посади дърво“, с парньорството и подрепата на Община Червен бряг.

Целта на инициативата беше засаждане на млади дървета и облагородяване на подходящ терен и по този начин, насърчаване на грижата и връзката с природата сред участници и жителите на града. На предоставения общински имот в местността „Бунджовица“, намираща се в близост до ДЦДВХУ, бяха засадени десет млади брези и липи. Доскоро занемареният терен беше предварително почистен от боклуци и отпадъци от екипа и потребителите на ДЦДВХУ, за да бъде създаден по-приветлив вид на мястото. С много настроение и ентусиазъм в събитието се включиха като активни участници родители, приятели, както и колеги от другите социални услуги на СОНИК СТАРТ в гр. Червен бряг. Инициативата беше подкрепена и от екипа на Дирекция „Социално подпомагане“ гр.Червен бряг.

Начало на мероприятието постави ръководителят на услугата с няколко думи за повода за събитието и целите, които си поставя екипът на ДЦДВХУ, сред които са: създаването на нещо трайно и значимо за града, възпитаване на местната общност в дух на толерантност и уважение, както към природата, така и към потребителите на услугата – децата и младите хора с дефицити. И не на последно място продължаване на работата по формиране на трудови навици и умения на потребителите, не само в рамките на конкретната инициатива, но и чрез последващата работа и системна грижа от тяхна страна за посадените дръвчета.

Чудесният пролетен ден и прекрасната инициатива създадоха много настроение сред всички участници.