И НИЕ СМЕ БЪРЗИ СМЕЛИ, СРЪЧНИ!

На 18 май ДЦДВХУ гр. Червен бряг организира спортен празник на градския стадион под мотото ”И ние сме бързи, смели, сръчни”, местна инициатива, част от Националната кампания на СОНИК СТАРТ за ТОЛЕРАНТНОСТ „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ“. Инициативата беше посветена на Международния ден на спорта и се проведе с парньорството и подрепата на Община Червен бряг.

С радост и ентусиазъм се включиха като активни участници потребителите и екипа на ДЦДВХУ, част от екипите и потребителите на Защитено жилище и ЦНСТ, родители и приятели. Слънчевият пролетен ден и прекрасната инициатива създадоха много настроение и усмивки сред всички участници.

Спортният празник се реализира с цел създаване на повече възможности за децата и младите хора, без значение от произход, пол, семеен статус, етнос, увреждане или друго, за придобиване на преки и лични впечатления от даден спорт и позитивното взаимодействие; създаване на навици, изграждане на стремеж за победа в живота, както и развитие на социалните умения и уменията за пълноценно прекарване на свободното време.